Projekti za Novigrad
19. III. - 10. IV. 2009.
 
U posljednjem semestru izvedene su vježbe studenata koje se odnose na Grad Novigrad u kojima je ponuđeno nekoliko projekata vezanih za područje oko hotela Emonije, nekadašnjeg kupališta San Marco, te vilu Rainis. Na izložbi će se moći vidjeti planovi i makete predloženih rješenja.

Hotel Emonija
Na mjestu hotela Emonie, koji se nalazi u beznadnom stanju i ne odgovara više duhu vremena, smještenom neposredno na šetnici u luci trebao bi se projektirati butik-hotel za cjelogodišnje poslovanje. U urbanističkom smislu zadaća se sastoji u tome, da  to novo zdanje stvori markantan, no ipak postojano utemeljen završetak starog dijela grada. Vanjski dio u području stare luke trebao bi se prometno rasteretiti.
Prostorni program obuhvaća 38 soba i 2 hotelska apartmana, wellness za hotelske goste i restaurant za sladokusce.

Kupalište San Marco
Na mjestu nekadašnjeg kupališta San Marco, koje sada služi kao parkiralište, trebalo bi se izgraditi novo plivalište u Novigradu. Posebna pozrnost se je obratila na oblikovanje prostora koji tu trebaju nastati s obzirom na povjesnu gradsku jezgru. Novo kupalište bi trebalo udovoljiti turističkoj svrsi, i time poboljšati ponudu grada, te ujedno stvoriti novi javni prostor u Novigradu.

Vila Rainis
U jednotjednom workshopu za "Villa Rainis" u Novigradu izradili su se nacrti za gostinsku kuću upotpunjenu akademskim, izložbenim funkcionlnim prostorima kao i ateljeom. Renoviranje i integriranje ruševne vile i postojećeg drveća u novi, javni koncept za korištenje i slobodni prostor na tom urbanističkom spoju starog grada i dijela grada Novigrada koji se nalazi u razvoju predstavljaju najvažnije aspekte konceptualnog zadatka.
 
Galerija Rigo
 
 
italiano
english
deutsch
 
Copyright © Muzej-Museo Lapidarium, 2007-2024. | design by Studio Cuculić | developed by STO2 | 3D by Roberto Cimador