Održana manifestracija - NOĆ MUZEJA
29.01.2010.
 
Muzej - Museo Lapidarium pridružio se popularnoj akciji Hrvatskog muzejskog društva održanoj 29. siječnja 2010. u trajanju od 18 - 01 h, a za koju je odabran koncept programa  koji  uključuje izložbe, projekcije i koncerte i koji po karakteru obuhvaća lokalni i regionali, ali i internacionalni kontekst, otkriva i poneke od smjernica i osnovnih zadaća muzeja, čemu se pridružuje i naglašena zabavna komponenta.

Ukupno 300 - injak posjetitelja različitih generacija iz područja Novigrada, ali i obližnjih gradova, posjetili su Muzej u sklopu manifestacije, razgledali prigodnu izložbu umjetnina iz muzejske zbirke moderne i suvremene umjetnosti, pogledali stalni postav (zbirku kamenih spomenika od 1. - 15.st.), a sve uz stručna vodstva te prigodnu prodaju muzejskih publikacija za koje su cijene ovom prilikom snižene do 50 %.

Uz izložbe, pažnju je privukla i projekcija emisije HTV-a o novigradskoj kulturnoj baštini, dok su najmlađima bili posvećeni kratki animirani filmovi nastali na muzejskim radionicama u protekloj 2009. godini.

Od 20 h nadalje, u parku Muzeja, nastupili su Sandi Čakalo Trio i novigradska blues grupa Vervet, a posebno je publiku oduševila njihova zajednička interakcija koja je potrajala do samog kraja manifestacije.
 
Galerija Rigo
 
 
italiano
english
deutsch
 
Copyright © Muzej-Museo Lapidarium, 2007-2024. | design by Studio Cuculić | developed by STO2 | 3D by Roberto Cimador