Predstavljanje slikovnice:
Pjetlić bake Argije / Il galletto di nonna Argia
 
U petak, 26. veljače 2010. u 18.30 u velikoj sali  Zajednice Talijana u Novigradu održati će se predstavljanje slikovnice pod nazivom "Pjetlić bake Argije / Il galletto di nonna Argia" iz serije Bakine Bilježnice / I quaderni della nonna.

autorica i voditeljica projekta: Denise Zlobec
autori ilustracija: Eric Visintin, Toni Fabbris, Sani Stabile, Elena Macinković, Leila Ravalico, Gabriela Dujak, Lia Ravalico, Nicole Morača

nakladnik: Muzej - Museo Lapidarium
Slikovnica je realizirana sredstvima Grada Novigrada

Idejni koncept serie slikovnica za djecu "Bakine bilježnice / I quaderni della nonna" bazira se na potrebi očuvanja antropologije prostora i tradicijske baštine te njezine (re)prezentacije u svakodnevnom okruženju. S obzirom na multikulturalnost i specifičnost novigradskog prostora vrijedno je zabilježiti ispovijesti (memoriju prostora) osoba treće životne dobi (Dom umirovljenika u Novigradu) interpretiranu kroz stvaralaštvo djece, a  izuzetno je važno razviti ljubav i naviku djece prema likovnosti i književnosti. Pjetlić bake Argije / Il Galletto di nonna Argia, tiskana krajem 2008. godine,  prva je knjižica/slikovnica iz edicije "Bakine bilježnice", a zanimljiva je i po svojoj interaktivnoj komponenti - radne stranice i zadaci koji prate tekst i ilustracije postaju vrijedan trenutak i prostor za učenje kroz igru i zabavu.

Autorica: Denize Zlobec rođena 26.6.1964. u Umagu, diplomirala 1983. na Pedagoškoj Akademiji Pula, od 1985. odgojiteljica je u talijanskom dječjem vrtiću Novigrad pri TOŠ. Aktivna je putem različitih kulturnih manifestacija (sudjelovanje na "Novigradskom proljeću", Međunarodnom Dječjem mini festivalu) a bavi se I pisanjem  pjesama za djecu (I. mjesto na međunarodnom dječjem festivalu u Tolentinu Italija, 2002.)
 
Galerija Rigo
italiano
english
deutsch
 
Copyright © Muzej-Museo Lapidarium, 2007-2024. | design by Studio Cuculić | developed by STO2 | 3D by Roberto Cimador