Animirani Božić
 
Premijerno predstavljanje crtanog filma uz izložbu originalnih ctrteža 19. 12. 2009. - 06. 01. 2010.

U sklopu novigradskog božićnog sajma i popratnog programa, u subotu 19. prosinca 2009. u 18 h  u prostorima Muzeja održat će se premijerno predstavljanje crtanog filma Animirani Božić / Un Natale animato, čiji su autori polaznici muzejske radionice animiranog filma održane u trajanju od 12. - 16. 12. 2009. godine.
Naime, s ciljem da se približimo djeci i omogućimo im usvajanje novih znanja i vještina kao i kreativnog provođenja slobodnog vrermena, kao i stvaranja originalnog proizvoda za novigradski božićni sajam, Muzej je organizirao petodnevnu radionicu animirnog filma namijenjenu djeci viših razreda osnovne škole koji su imali priliku uz stručno vodstvo gosp. Ede Lukmana - voditelja Škole animiranog filma Čakovec, otkriti zahtjevan, ali i iznimno zanimljiv i kreativan "posao" stvaranja crtanog filma.

Polaznici muzejske božićne radionice
koji su vlastitim idejama, crtežima i postupcima animacije kreirali Animirani Božić
(u trajanju od 2:04:24) su:
Ivan Hačić OŠ / Scuola elementare Rivarela, 6.a
Anita Šušnja OŠ / Scuola elementare Rivarela, 7.a
Petra Ribarić OŠ / Scuola elementare Rivarela, 7.a
Dejan Šivinjski OŠ / Scuola elementare Rivarela, 8.a

Uz projekciju animiranog filma božićne tematike posjetitelji - mlađi i straiji, imati će prilike vidjeti i originalne crteže po kojima je film i nastao, zaključno do 6. siječnja 2010. godine.

Zanimljiva je i činjenica da će DVD / crtić biti umnožen i ponuđen na novigradskom božićnom sajmu, kao dio ponude Muzeja.
 
Galerija Rigo
italiano
english
deutsch
 
Copyright © Muzej-Museo Lapidarium, 2007-2024. | design by Studio Cuculić | developed by STO2 | 3D by Roberto Cimador