Muzej-Museo Lapidarium Vas vodi na dvije sjajne izložbe u Zagreb
 
Muzej za umjetnost i obrt: Pokrenuto oko - talijanska kinetička umjetnost od '50-ih do '70-ih

Gliptoteka HAZU: Skulptura i nagost - tjelesnost i erotika u djelima Ivana Meštrovića

Polazak autobusom iz Novigrada u subotu 13.02.2016. u 8 sati (autobusna stanica).

Cijena puta je 120 kn, dok je ulaznica za izložbu "Pokrenuto oko (Moving eye)" s vodstvom 30 kn, i za izložbu "Skulptura i nagost", s vodstvom 10 kn (studenti 5 kn, umirovljenici 0 kn).

Ulaznice za grupni posjet se kupuju u muzejima.

Rezervacije i potrebne informacije na:

Muzej - Museo Lapidarium
tel: 052 726 582
e-mail: ivan@muzej-lapidarium.hr

Pogledajte letak

Izložba The Moving Eye (Pokrenuto oko) izuzetan je povod za susret s radovima nekih od najznačajnijih talijanskih i europskih umjetnika druge polovine 20. st. Dočekat de vas radovi koji mijenjaju percepciju i izazivaju laganu vrtoglavicu. Pretstavljeni su najpoznatiji umjetnici ovog pravca, na čelu s Brunom Munarijem za kojeg je Pablo Picasso tvrdio kako je riječ o "novom Leonardu da Vinciju", i modnim dizajnerom pod utjecajem kinetičke umjetnosti Faustom Sarlijem, čije su modele nosile među ostalim i Monica Bellucci, Liz Taylor, Sophia Loren te Carla Bruni. Za novigradsku kulturnu javnost od posebnog je značaja činjenica da suGetulio Alvinai i Ivan Picelj, istaknuti predstavnici kinetčke i konstruktivne umjetnosti, izlagali i bili prijatelji Galerije Rigo.

Izložba Skulptura i nagost predstavlja opus velikog umjetnika Ivana Meštrovida kao rijetko dosad - kroz prizmu značenja nagoga tijela i erotskih čitanja.Tema je obrađena kroz 69 izloženih Meštrovidevih skulptura i crteža nastalih u širokom vremenskom rasponu od bečke studentske faze do poslijeratnog razdoblja.
 
Galerija Rigo
italiano
english
deutsch
 
Copyright © Muzej-Museo Lapidarium, 2007-2024. | design by Studio Cuculić | developed by STO2 | 3D by Roberto Cimador