Korado Korlević: Globalni i lokalni utjecaj čovjeka na okoliš
 
U ponedjeljak, 18. svibnja 2015. godine Muzej-Museo Lapidarium obilježit će Međunarodni dan muzeja predavanjem poznatog hrvatskog astronoma i edukatora Korada Korlevića.

Predavanje, pod nazivom Globalni i lokalni utjecaj čovjeka na okoliš, održat će se u Muzeju-Museo Lapidarium u 19 sati.

U kontekstu stvaranja sigurnije budućnosti, jedan od najvažnijih izazova današnjice je postizanje ravnoteže između razvojne dinamike ljudskog društva i granice prirodnih potencijala. Tranzicija prema novom, održivom društvu, zahtjeva drugačije metode razmišljanja i djelovanja. Težeći otvorenosti i pristupačnosti, a ispunjavajući svoje poslanje, muzeji su ne samo zagovornici takvog djelovanja, nego i mjesta stvaranja kvalitetnijeg kulturnog i društvenog ozračja.

Temom Muzeji za održivo društvo, kojom se obilježava Međunarodni dan muzeja 2015., muzeji preuzimaju aktivnu ulogu u posredovanju novih ideja i osvješćivanju javnosti o potrebi usvajanja novog ponašanja prema okolišu i resursima. To podrazumijeva shvaćanje da je nužan razvoj novih sustava upravljanja i redefiniranje djelovanja na svim područjima života - u gospodarstvu, socijalnoj politici i kulturi...

(MDC)

Pogledajte plakat

DOBRODOŠLI!
 
Galerija Rigo
italiano
english
deutsch
 
Copyright © Muzej-Museo Lapidarium, 2007-2024. | design by Studio Cuculić | developed by STO2 | 3D by Roberto Cimador