SLAVICA MARIN: LJEPŠI SVIJET | UN MONDO PIÙ BELLO
 
Muzej - Museo Lapidarium
14. 11. - 31. 12. 2014.

otvorenje: petak, 14. 11. 2014. u 19 h

Download:
- plakat
- pozivnica

U petak, 14. studenog 2014. u 19.00 h u prostorima Muzeja održat će se otvorenje izložbe Slavice Marin - Ljepši svijet. Riječ je o novonastaloj umjetničkoj instalaciji čije temelje možemo kao i u njenim prethodnim radovima iščitati u tzv. narodnoj umjetnosti i tradicijskoj kulturi uopće u kojoj do izražaja dolaze postupci i vještine oblikovanja bazično prirodnih materijala. Već je poznato da u radovima Slavice Marin tradicionalno pletenje poprima novu dimenziju korištenjem "otpada" koji umjetničinom voljom i djelovanjem tj. "preobražajem svakidašnjeg" zadobiva počasni status umjetničkog djela. Upravo ovaj "preobražaj" čini da reciklirani i prvobitno hladan materijal poprimi nove "osobine" - da odiše toplinom, plijeni pažnju bogatim teksturama i apstraktnim formama koje stvaraju poseban suodnos sa stalnim postavom, arhitekturom muzeja i urbanitetom grada, ali i s vremenom u kojem živimo prizivajući ekološku svijest i želju za ljepšim svijetom.

U organizaciji Muzeja izložba će biti popraćena i edukativno - kreativnim radionicama namijenjenim raznim dobnim skupinama.

CV

Slavica Marin rođena je u Banja Luci. Od 1986. živi i radi u Umagu. Studirala je povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Ljubljani (SLO). Vlasnica je i voditeljica Galerije Marin od 1997. godine. Članica je HDLU Istre. Kroz svoj je umjetnički rad već niz godina poznata likovnoj publici Hrvatske, Slovenije, Austrije i Italije - svoje slikarske radove, skulpture, objekte, instalacije i performanse predstavila je na više samostalnih i skupnih izložbi. Vlastito umjetničko izražavanje bazira na ekologiji i to od same upotrebe materijala do estetske zaokruženosti djela. Nagrađivana više puta. Učestvovala u radu nekoliko likovnih kolonija i art - rezidencija.

Izložba traje do 31. prosinca  2014. 
radno vrijeme: 10 - 13, 17 - 19
zatvoreno ponedjeljkom i praznikom
 
Galerija Rigo
italiano
english
deutsch
 
Copyright © Muzej-Museo Lapidarium, 2007-2024. | design by Studio Cuculić | developed by STO2 | 3D by Roberto Cimador