NOĆ MUZEJA - PROGRAM
 

petak, 31. siječnja 2014.
18 - 01


Petu godinu za redom pridružili smo se popularnoj akciji Hrvatskog muzejskog društva za koju je i ovog puta odabran koncept programa prilagođen raznim dobnim i interesnim skupinama; od natjecanja za najmlađe, nagradnih igri, do izložbi i glazbenog bloka.

Ključni dio programa odnosi se na predstavljanje četvrte muzejske slikovnice iz edicije Bakine bilježnice / I quaderni della nonna koja donosi priču nastalu temeljem sjećanja novigradskih baki i djedova. Publikacija obiluje detaljima iz prošlosti, tradicijskim vjerovanjima, lokalnim i regionalnim posebnostima, univerzalnim općeljudskim vrijednostima, malim i velikim istinama koje je autorica teksta, maestra Denise, sažela u jedinstvenu priču i prilagodila ju dječjem uzrastu. Tematski / problemski naglasak stavljen je ovog puta na strahovima s kojima se dijete u najranijoj dobi susreće, na njihovom lociranju, interpretaciji i prevladavanju. Uz ilustracije ključnih trenutaka ove poučne priče čiji se dramatični vrhunac zbiva u kasnijim noćnim satima i čiji su autori djeca predškolske dobi, slikovnica donosi brojne radne i interaktivne stranice, vrijedan fotografski materijal među kojim i motive iz muzejske kulturno - povijesne zbirke, te brojne mogućnosti akcije i interpretacije, pa i usporedbe i uviđanja detalja i načina življenja u prošlim vremenima bitno različitim od današnjeg doba. Tema je to koju smo za ovu prigodu ukomponirali u veći dio programskih sadržaja manifestacije...

POTRAGA ZA BLAGOM*
natjecanje
18.00 - okupljanje u atriju Muzeja
lokacija istraživanja: starogradska jezgra
zadatak za natjecatelje: pronađite izgubljenu crvenu cipelicu...
18.45 - proglašenje pobjednika i dodjela nagrada 

CRVENE CIPELICE - LE SCARPETTE SCARLATTE*
u strahu su velike oči - quando la paura fa novanta
19.00
- predstavljanje slikovnice iz serije Bakine bilježnice / I quaderni della nonna
nakladnik: Muzej - Museo Lapidarium
autorica: Denise Zlobec
u prostorima Muzeja

napomena*: za sve one koji se vole maskirati... za velike i male sudionike u Noći muzeja, evo novog zadatka i nove prilike: osmislite masku, odjenite se, zamaskirajte... budite "strašni"... sudjelujte u našem programu jer...biramo i nagrađujemo najstrašniju masku...!

"STAND - UP" IZLOŽBA
u strahu su velike oči - quando la paura fa novanta
20.30
- nestalni postav / live eksponati - maskirani posjetitelji
slijedi žiriranje i dodjela nagrada
u prostorima Muzeja

PUZZLE-TIME
natjecanje parova u slaganju puzzli
21.00 - u prostorima Muzeja
Upoznajte nove likove i dogodovštine koje Vam donose slagalice s motivima / ilustracijama
preuzetim iz naše najnovije muzejske slikovnice. Najbrži par osvaja nagradu.

STALNI POSTAV
Zbirka kamenih spomenika, 1.- 15. st
18 - 01
*uz stručna vodstva

LAPIDARIUM MUSIC BOX
21.30
live - koncert
u prostorima Muzeja

U kasnijim satima manifestacije muzej redovno pretvaramo u "glazbenu kutiju"... Ovog puta očekuje Vas grupa Nola - jedno od najcjenjenijih imena modernije hrvatske pop - rock glazbe koja je u dvadesetogodišnjoj karijeri ostavila duboki trag u glazbenim memoarima, osvojila niz priznanja, privukla tisuće slušatelja, a okruglu obljetnicu okrunila i sasvim posebnim i svježim koncertnim programom "Nola Piano" kojim su osvojili i nominaciju za diskografsku nagradu Porin 2013 u kategoriji najboljeg pop albuma.

Istražite i našu muzejsku trgovinu - pripremili smo nove prigodne proizvode; u ponudi slagalice, publikacije - monografije, slikovnice, katalozi, dvd izdanja, suveniri i razni uporabno - dekorativni predmeti po promotivnim cijenama, a očekuje Vas i ponuda toplih napitaka i tradicionalnih istarskih slastica.

Dobrodošli!

Download letka

http://www.nocmuzeja.hr

 
Galerija Rigo
italiano
english
deutsch
 
Copyright © Muzej-Museo Lapidarium, 2007-2024. | design by Studio Cuculić | developed by STO2 | 3D by Roberto Cimador