DAVOR HAČIĆ: RASUTE PERLE
 

U petak, 27. rujna 2013. u 19.00 h u prostorima Muzeja održat će se premijerno predstavljanje zbirke pjesama Davora Hačića "Rasute perle" tiskane 2013. godine u nakladništvu Ogranka Matice hrvatske Buje te uz podršku Grada Novigrada - Cittanova i Upravnog odjela za kulturu Istarske županije. Uz autora, zbirku će predstaviti urednik, Zlatan Varelija i recenzentica, Sanja Petrov Vlahović.

Saznajte više...

"Svojim je pjesničkim prvijencem Davor Hačić nastavio niz u biblioteci Prvi koraci, namijenjenoj svim onima koji se po prvi puta okušavaju u nekoj književnoj formi što je uredniku posebno drago jer je biblioteka našla plodno tlo. Već kod prvog čitanja ovog prvijenca razastire se pred nama jedinstveni začudni svijet pjesme ispjevan neposrednim nervom autora. Poezija Davora Hačića otkriva nam poetske slike koje se nižu i dodiruju, rasplinju i zgušnjavaju, čineći zbirku doživljenog i neslućenog, ljubavi i sumnje, ljepote i bola. Zbirka pjesama podijeljena je u pet ciklusa i uvodi nas u osobni svijet autora prepun jakih emocija koje ga kroz napisanu riječ oslobađaju, daju mu odušak i trenutak predaha da krene i nastavi dalje, oslobađajući dušu u svakoj sljedećoj pjesmi..." / urednik Zlatan Varelija

Biografija autora

Davor Hačić rođen je 03. studenog 1974. u Umagu. Živi i radi u Novigradu. Završio je Osnovnu glazbenu školu za klavir dok je vještinu sviranja gitare svladao samostalno. Osim pisanja poezije bavi se i skladanjem glazbe te izradom ukrasnih predmeta od prirodnih materijala. Povremeno piše. Objavljivao je u zbirci Sveučilišta u Novigradu (2000.), u književnom zborniku "Lanterna" (2011.) kao i u književno - povijesnom zborniku Bujština (2011.) Neke od autorovih pjesama čitane su i na radio postajama (Križevci i dr.).

Impresum

Nakladnik:
OGRANAK MATICE HRVATSKE BUJE
Biblioteka: Prvi koraci 2
Za nakladnika: Vitomir Jadrejčić
Glavni i odgovorni urednik: Zlatan Varelija
Recenzent: Sanja Petrov Vlahović
Lektor: Sanja Petrov Vlahović
Korektura: Davor Hačić
Tehnički urednik: David Ivić
Design naslovnice: Toni Davanzo / fotografija: Slavica Isovska
Grafički prilozi: Toni Davanzo
Tisak: Grafomark - Zagreb
tiskano 2013.

DOBRODOŠLI!

 
Galerija Rigo
italiano
english
deutsch
 
Copyright © Muzej-Museo Lapidarium, 2007-2024. | design by Studio Cuculić | developed by STO2 | 3D by Roberto Cimador