ČAROBNI BOŽIĆ
 
mini revija prigodnih animiranih i igranih filmova
Muzej - Museo Lapidarium
ulaz slobodan !

nedjelja, 16. 12. 2012.
18.00 h
ORAŠAR / NUTCRACKER
žanr: dječji pustolovni
trajanje: 104 min

Radnja prati devetogodišnju Mary (Elle Fanning) čiju dosadnu proslavu Božića u Beču odjednom zamijeni uzbuđenje i pustolovina dolaskom voljenog ujaka  Alberta (Nathan Lane) koji joj pokloni začaranu igračku. Na Badnju večer, Mary shvaća da je njezin novi prijatelj Orašar (Charlie Raw) oživio, a on ju povede na čudesno putovanje u čarobni svijet fantastičnih bića i drugih oživjelih božićnih igračaka.

Mary uskoro shvati da ovom čudesnom kraljevstvu  prijeti opasnost  zbog tiranske  vlasti zlog Kralja štakora i njegove opake majke. Kada otmu Orašara, Mary i njezina družina moraju učiniti sve kako bi spasili svog prijatelja i neobično kraljevstvo.

subota, 22. 12. 2012.
18.00 h
SNJEGULJICA/ MIRROR MIRROR
žanr: pustolovni - komedija
trajanje: 104 min

Jedna od najomiljenijih priča svih vremena oživljava u filmu za čitavu obitelj. U svježoj i zabavnoj verziji legende o Snjeguljici glume zvijezda u nastajanju Lily Collins kao princeza u progonstvu i dobitnica Oscara,  Julija Roberts kao zla kraljica. Naime, nakon što ih voljeni kralj napusti, njegova nemilosrdna supruga preuzima kontrolu nad kraljevstvom i njegovom prekrasnom 18-godišnjom pokćerkom, Snjeguljicom, koju skriva u palači. No, kada princeza privuče pozornost šarmantnog i bogatog princa, ljubomorna kraljica progna djevojku… Snjeguljica se tada udružuje s družinom svadljivih patuljaka kako bi povratila kraljevstvo koje joj zakonski pripada i - naravno - svog princa!

subota, 29. 12. 2012.
18.00 h
GNOMEO I JULIJA /GNOMEO AND JULIET
žanr: animirani
sinkronizirano !
trajanje: 85 min

Animirana obrada Shakespeareove drame najveća je ljubavna priča ikad ispričana... o vrtnim patuljcima! Shakespeareova bezvremenska priča doživjela je svoju duhovitu preobrazbu i smjestila se u najsmješnije moguće okruženje - vrt prepun patuljaka. Susjedi - mr. Capulet i miss Montague - mrze se i svađaju, a njihovi su vrtovi pretrpani kičastim gipsanim vrtnim patuljcima, koji, dok ih ljudi ne gledaju, ožive i preuzimaju neprijateljski stav svojih vlasnika.

Gnomeo i Julija nađu se usred susjedske svađe i brojnih prepreka koje stoje na putu njihovoj sreći... Između promenade vrckavih likova i uzbudljivih utrka kosilica ovo će dvoje vrtnih patuljaka pokušati osigurati sretan kraj priče.

nedjelja, 30. 12. 2012.
18.00 h
UMJETNIK / THE ARTIST

žanr: drama - romansa - komedija
trajanje: 97 min

Film koji bez riječi, vrhunskom estetikom, duhovitošću i snažnim scenama utjelovljuje neka prošla vremena, iskrene osjećaje i životne vrijednosti, nikako nemojte propustiti. Radnja se odvija od 1927. do 1931. u razdoblju u kojem nijemi film odlazi u povijest, a nadomješta ga zvučni. Priča je to o Georgeu Valentinu (Jean Dujardin) zvijezdi nijemog filma koja ne pronalazi svoje mjesto u eri zvuka i teško se s time nosi. Vlastite neuspjehe u karijeri zasjenit  će ljubav prema Peppy Miller (Bérénice Bejo), mladoj glumici na vrhuncu karijere. Redatelj Michel Hazanavicius predstavlja toplu i zabavnu priču o klasičnom američkom filmu. Mješavinom komedije, romanse i melodrame primjer je forme koju slavi: jedinstveni čar crno-bijelog nijemog filma koji se temelji na slikama, glumcima i glazbi i koji je oduševio i publiku i kritiku diljem svijeta.

DOBRODOŠLI !
 
Galerija Rigo
italiano
english
deutsch
 
Copyright © Muzej-Museo Lapidarium, 2007-2024. | design by Studio Cuculić | developed by STO2 | 3D by Roberto Cimador